JoG
OpenNieuws punt nl is een project van JoGnet. JoG is Joost Geraets. U kunt hier ook zijn beland via JoGnet.nl. Deze domeinnaam staat net zoals OpenNieuws.nl op mijn naam.

Actueel nieuws op Twitter :
@OpenNieuws (rss)


OpenNieuws punt nl richt zich op nieuws over:
- open source en vrije software;
- open standaarden;
- een open en toegankelijk internet;
- open content (Creative Commons).

Wil je meer weten over deze onderwerpen of heb je een vraag? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Hoe? Stuur me s.v.p. een e-mail.

E-mail?
Persberichten s.v.p. richten aan:
redactie 'apenstaartje' OpenNieuws 'punt' nl

Je kunt me persoonlijk bereiken op:
Joost.Geraets 'apenstaartje' OpenNieuws 'punt' nl

Wie is Joost Geraets?
Joost Geraets (31 januari) woont in Roermond in Midden-Limburg. Joost heeft een brede interesse. Trefwoorden: mensen, natuur, vlinders, macro-fotografie, archeologie, openheid en transparantie.

Joost heeft veel interesse in en kennis van open standaarden, vrije en open source software. Hij was bestuurslid bij het Limburgs platform Open Source en Standaarden (LOSS). En hij gaf freelance basiscursussen Dokeos (open source e-learning).

Ook is Joost bezig met alles rondom Web 2.0, 23 dingen (2), Bibliotheek 2.0, de XO van OLPC bij OpenWijs.nl, UMPC's, e-paper samen met Edupaper.nl en meer.

Van de hobby archeologie houdt Joost een weblog bij.

JoGnet bij
-> Facebook
-> Hyves
-> LinkedIn : Joost Geraets

Waar werkt Joost?
OpenNieuws punt nl is een project dat raakte aan mijn werk bij Thuiszorg midden-limburg.

Bij deze werkgever was ik, tot ik uitviel in november 2007, webmaster (18 uur) voor vooral het intra- en extranet. Verder ondersteunde ik de internetontwikkelingen. We gebruikten open source CMS'en. Ik was, op papier, tot november 2010 in dienst.

Momenteel ben ik herstellende van een burn-out en probeer ik mijn levensweg te vinden ondanks een depressief- en een persoonlijkheidsstoornis. Daardoor en daarom werk ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Vanuit mijn functie als beleidsadviseur Zorg en ICT (eveneens voor 18 uur), die per 1 januari 2008 vanwege bezuinigingen is opgeheven, was ik bezig met innovaties op het raakvlak van zorg en ICT, onder meer op basis van webtechnologie. En verder met de inzet van ICT in diverse interne processen in de organisatie.

Waarom OpenNieuws punt nl (OpenNieuws.nl)?
Ik vind de initiatieven 'open source magazine' (nov. 2007 gestopt) en 'Open Source Nieuws Nederland' onvoldoende dekking bieden. En Livre richtte zich prachtig op een volledig eigen berichtgeving (eind mei 2009 gestopt). MozBrowser (vanwege CMS / PHP problemen sinds 12 april 2008 alleen nog maar een forum) deed dat ook en dan nog meer specifiek, vooral op Mozilla projecten en producten gericht.

Meer dan de 'Agenda' en links naar elders?
Ja, over een tijdje mogelijk op lange(re) termijn. Nieuwe plannen zijn waren in voorbereiding. Ik heb een enkele nieuwsbrief uitgegeven met behulp van PHPList. Die 'mailinglist' ligt momenteel stil. Meld je gerust aan. Helaas kun je je momenteel niet aanmelden. Ik vind het erg leuk om mijn lezers te leren kennen. Stuur jouw e-mail aan Joost 'punt' Geraets 'apenstaartje' OpenNieuws 'punt' nl. Je krijgt een reactie. Hoewel het soms een tijdje kan duren. Wijt dat gerust aan mijn persoonlijke omstandigheden !

Wat zijn de bronnen van OpenNieuws punt nl?

Zie mijn 'webspace' bij mijn 'access'provider Ziggo. En / of klik hier, op OpenNieuws.nl, verder naar een artikel met bronnen.

Doe je nog meer online, cq. op het web?
Ja, zie:
-> Persoonlijk Twitter-account: @JoGnet (rss);
-> Persoonlijk blog: JogLog / JoG-log;
-> Blog met archeologisch nieuws;
-> Flickr: JoGnet en OpenNieuws;
-> Panoramio;
-> YouTube: JoGsVideos;
-> Del.icio.us;
-> Wikipedia;
-> SlideShare: JoGnet;
-> Waarneming.nl: Joost Geraets;
-> Geocaching: JoGnet.

... deed...
-> Limburgs Platform Open Source en Standaarden (LOSS);
-> Livre;
-> MedicalFacts;
-> Archeonet;

Andere wetenswaardigheden?
JogLog was/is de naam van mijn weblog...
Voor zover ik weet was ik de derde 'weblogger' in Nederland :-)
"... JogLog is overigens één van de eerste nederlandtalige weblogs (21 september 1999, ...), voor degene die dat niet weten...." Lees het in het archief van Sikkema.net. Nog een beetje historie (zie 'SATURDAY, 27 NOVEMBER 1999').

>> naar de openingspagina van OpenNieuws.nl


Belangwekkende links: FSFE, FSF, W3C, ISO, ITU, IETF, ANSI, NEN, FFII.